logo
HOME OVER ONS CONTACT
logo
logo

Afvissen

Een van onze specialiteiten is de visserij. Door onze jarenlange ervaring maken wij water snel en effectief vis vrij. Dit doen wij bijvoorbeeld als een watergang gedempt of uitgebaggerd moet worden. Maar ook als er een stuk drooggelegd moet worden vanwege werkzaamheden. We werken oplossingsgericht en kijken goed naar de wensen van de opdrachtgever zodat onze werkzaamheden hier naadloos op aansluiten. Bij iedere klus bekijken we alle mogelijkheden binnen de situatie en de omstandigheden. Ook bij calamiteiten wegen wij de mogelijkheden af zodat we altijd het beste resultaat behalen.

Onderzoek

Wanneer er werkzaamheden plaatsvinden in en rond de watergangen, maken wij met een QuickScan duidelijk of er beschermde vissoorten in dat water leven. Hierbij maken wij gebruik van een Electro visapparaat. Doordat wij beschikken over de hiervoor benodigde ontheffingen, kan dit onderzoek op korte termijn uitgevoerd worden zodat de werkzaamheden niet lang stilliggen. Na afloop van de QuickScan, sturen wij u een overzichtelijk verslag van onze bevindingen op.

Projecten

Vistrap Kralingse bos

In het onderste bassin van de vistrap in het Kralingse Bos komen elk jaar kleine voorntjes en baarsjes terecht. Zij kunnen niet verder komen op eigen kracht. Dit gebeurt zo vaak en met zoveel visjes dat er vissterfte optreedt. Om dat te voorkomen worden wij erbij geroepen.
We vangen de vissen met het Electro visapparaat. De vissen worden licht verdoofd zodat we ze kunnen opscheppen zonder ze te beschadigen. Met deze techniek hebben we al duizenden kilo's kleine vissen gered en overgebracht naar het boezemwater, ter hoogte van de Sluis.

Afvissen Daniel den Hoed

Vanwege de grote verbouwing rondom de Daniel den Hoed kliniek, hebben we de opdracht gekregen om de vijver rondom het gebouw leeg te vissen. In dit water kwamen we alleen maar voorntjes tegen van 3 tot 6 cm. De gevangen visjes hebben we overgezet naar het water aan de voorzijde van het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam.

Afvissen de Groote Beerze

Vanwege het beekherstel project ‘de Groote Beerze’ hebben we de opdracht gekregen om de Beerze af te vissen. De Beerze mag weer meanderen, net als vroeger. We hebben hier graag aan meegewerkt.